De verschillende kunstenaarspartners

Benedicte

1. Stel jezelf een beetje voor (wie ben je, wat doe je, je achtergrond, etc.)

Mijn voornaam is Bénédicte maar ze noemen me vaker Béné. Ik heb een bachelorsdiploma in Politieke Wetenschappen en ben Masterdiploma Populatie - en Ontwikkelingswetenschappen. Miijn achtergrond en persoonlijke ervaringen hebben ertoe geleid dat ik bijzonder gevoelig ben voor de wederzijdse hulp tussen mensen. Daarom heb ik besloten om in de sector van de NGO's en de internationale samenwerking te gaan werken. 

2. Als je jezelf met een bijvoeglijk naamwoord zou moeten beschrijven, welk zou het dan zijn?

Dromerig.

3. Wat haat je het meest?

Onrechtvaardigheid.

4. Eerder introvert of extravert?

Ergens tussenin.

5. De baan van je dromen?

Ik droom niet van een bepaalde baan. Ik wil een plek vinden waar ik me goed voel en waar ik in kan groeien, of het nu op het gebied van samenwerking, cultuur of in een andere sector is waar ik nu nog niet aan denk.

6. Welke superkracht wil je hebben?

De teleportatie. Het zou geweldig zijn als je alleen maar met je ogen hoefde te knipperen om de halve wereld rond te komen.

7. Wat is je favorite stad?

Santo Domingo. Het is een stad die doordrenkt is van geschiedenis en die vrouwen en mannen van allerlei afkomst samenbrengt. De sfeer geeft je een indruk van een paradijs dat ik nergens anders heb gevonden. 

8. Hoe heb je leren tekenen?

Ik heb nooit tekenles genomen, maar ik heb altijd graag getekend. In schriften, op mijn schoolspullen en zelfs op de muur van mijn slaapkamer, mijn gekrabbel loopt op tot in de honderden krabbels. Het is door me te inspireren op anderen artiesten en het uitproberen van technieken en het doorzettingsvermogen dat mijn tekening op iets begonnen te lijken.

9. En ten slotte, waarom zou je samenwerken met ART 23?

ART 23 is een prachtig project dit wil bewijzen dat het mogelijk is om handel te drijven zonder de mensenrechten te schenden en de planeet in gevaar te brengen. In een perfecte wereld, zouden alle kledingmerken zo'n ethiek hebben, maar dat is niet het geval. Ik ben ervan overtuigd dat het idee dat zo vernieuwend is als ART 23 de weg is naar een betere toekomst voor ons allemaal. Hoe kunnen we dan niet accepteren dat we deel uitmaken van dit grote avontuur?