De verschillende kunstenaarspartners

Bénédicte Bazyn

Benedicte

1. Stel jezelf een beetje voor (wie ben je, wat doe je, je achtergrond, etc.)

Mijn voornaam is Bénédicte maar ze noemen me vaker Béné. Ik heb een bachelorsdiploma in Politieke Wetenschappen en ben Masterdiploma Populatie - en Ontwikkelingswetenschappen. Miijn achtergrond en persoonlijke ervaringen hebben ertoe geleid dat ik bijzonder gevoelig ben voor de wederzijdse hulp tussen mensen. Daarom heb ik besloten om in de sector van de NGO's en de internationale samenwerking te gaan werken. 

2. Als je jezelf met een bijvoeglijk naamwoord zou moeten beschrijven, welk zou het dan zijn?

Dromerig.

3. Wat haat je het meest?

Onrechtvaardigheid.

4. Eerder introvert of extravert?

Ergens tussenin.

5. De baan van je dromen?

Ik droom niet van een bepaalde baan. Ik wil een plek vinden waar ik me goed voel en waar ik in kan groeien, of het nu op het gebied van samenwerking, cultuur of in een andere sector is waar ik nu nog niet aan denk.

6. Welke superkracht wil je hebben?

De teleportatie. Het zou geweldig zijn als je alleen maar met je ogen hoefde te knipperen om de halve wereld rond te komen.

7. Wat is je favorite stad?

Santo Domingo. Het is een stad die doordrenkt is van geschiedenis en die vrouwen en mannen van allerlei afkomst samenbrengt. De sfeer geeft je een indruk van een paradijs dat ik nergens anders heb gevonden. 

8. Hoe heb je leren tekenen?

Ik heb nooit tekenles genomen, maar ik heb altijd graag getekend. In schriften, op mijn schoolspullen en zelfs op de muur van mijn slaapkamer, mijn gekrabbel loopt op tot in de honderden krabbels. Het is door me te inspireren op anderen artiesten en het uitproberen van technieken en het doorzettingsvermogen dat mijn tekening op iets begonnen te lijken.

9. En ten slotte, waarom zou je samenwerken met ART 23?

ART 23 is een prachtig project dit wil bewijzen dat het mogelijk is om handel te drijven zonder de mensenrechten te schenden en de planeet in gevaar te brengen. In een perfecte wereld, zouden alle kledingmerken zo'n ethiek hebben, maar dat is niet het geval. Ik ben ervan overtuigd dat het idee dat zo vernieuwend is als ART 23 de weg is naar een betere toekomst voor ons allemaal. Hoe kunnen we dan niet accepteren dat we deel uitmaken van dit grote avontuur? 

 

Floriane - Le Pika

1. Stel jezelf een beetje voor (wie ben je, wat doe je, je achtergrond, etc.)

Mijn naam is Floriane en ik ben illustrator, een kunstenaar in de breedstte zin van het woord. Ik studeerde aan de Beaux-Arts in Luik, Bachelor en Master in Illustratie. Daarna heb ik een jaar rondgezworven, daarna heb ik anderhalf jaar in een magazijn in Herstal gewerkt. Ik nam uitendelijk ontslag en voldge een opleiding vooor projectleiders. Sindsdien heb ik mijn bedrijf ontwikkeld: ik maar geboorte- en huwelijksuitnodigingen, uitnodigingen, posters, ansichtkaarten, maar ook gepersonaliseerde t-shirts en mokken. Ik maak ook biologische kledingontwerpen die ik verkoop op mijn Etsy shop LePikaShop en in twee fysieke winkels in Malmedy. Mijn doel? De wereld veroveren... nou ja, ik bedoel, de kost verdienen met mijn creaties, zowel illustratties op maat als kleding, met inachtneming van mijn waarden van respect, delen en authenticiteit, en dan een middeleeuws kasteel kopen, het renoveren en er een plek van maken vol leven, uitwisseling, cultuur en rust. 

2. Als je jezelf met een bijvoeglijk naamwoord zou moeten beschrijven, welk zou het dan zijn?

OUFTI, is het een adjectief?

3. Wat haat je het meest?

Gekkokte witlof... onrechtvaardigheid en gebrek aan respect!

4. Eerder introvert of extravert?

Totaal introvert. Vroeger zei ik dat ik niet van mensen hield 😊maar nu nuanceer ik het: ik hou van mensen, mensen zijn fascinerend, dus ik word snel mooe en heb eenzaamheid nodig oom me op te laden. (merk op dat er ook mensen zijn die ij niet mag, maar dat is een ander onderwerp).

5. De baan van je dromen?

Degene die ik elke dag voor mezelf creëer, met al zijn facetten: tekenen, zeefdrukken, schrijven, ...

6. Welke superkracht wil je hebben?

8 uur slaap in een uur.

7. Wat is je favorite stad?

Maledy en Luik schieten me te binnen. Maar ik werd meer dan tien jaar geleden verliefd op Carcassonne, en ook op de Cinque Terre. Ik ben bijna bang om terug te gaan, voor het geval dat mijn geheugen de werkelijkheid te boven gaat.

8. Hoe heb je leren tekenen?

Het was mijn moeder, die oog kunstenares was, die me voor het eerst her virus gaf. Creatie werd mijn favoriete expressiemiddel en toen ik een studie moest kiezen, besloot ik uitendelijk deze weg te volgen. Ik dacht er ook aand om boswachter of bibliothecaris te worden. 

9. En ten slotte, waarom zou je samenwerken met ART 23?

Omdat we dezelfde waarden delen. Ik denk dat de belangrijkste het verlangen is om de wereld te verbeteren. Ikweet het, het klinkt erg afgezaagd, maar ik weet niet hoe ik het anders moet samenvatten. We willen doen wat we goed doen, met respect, wederkerigheid, er is een verlangen om tte sublieren wat is. We konden gewon goedkope t-shirts verkopen, met stomme oontwerpen die we op het internet vonden, en veel geld verdienen, maar nee. We willen gecertificeerd, lokaal talent, orginaliteit. Levende dingen, kortom. 😊